• Benoordenhoutseweg 23
  • 2596 BA Den Haag
  • 06 22 77 06 16

Michiel Goris (1956) is de initiatiefnemer en oprichter van het MM Fortune Fund.

Hij rondde zijn studie HEAO richting bedrijfseconomie af in 1978 te Den Haag.

Hij trad in 1980 in dienst bij de toenmalige NMB Bank als kredietanalist. In 1987 trad hij in dienst bij NMB-Heller Factoring als kredietaccountant. Vanaf 1990 was hij werkzaam binnen het effectenbedrijf van de ING bank. Michiel Goris heeft zowel leidinggevende- als adviserende functies bekleed binnen het effectenbedrijf van ING bank.

Na een langdurige periode van loondienst besloot Michiel om op ruim vijftig jarige leeftijd de stoute schoenen aan te trekken en de veiligheid van een prima betaalde functie bij ING te verruilen voor een avontuur als zelfstandig fondsbeheerder. Hij nam op eigen initiatief ontslag en richtte in april 2008 het MM Fortune Fund op.

Hoewel Michiel zich terdege bewust was van het feit dat aandelenmarkten zich opmaakten voor een meer onrustig vaarwater, zag hij dit eerder als een extra kans om zich te onderscheiden dan als een bedreiging. Dat binnen een halfjaar na start van het fonds de financiële wereld op zijn kop stond en het gehele bank- en verzekeringswezen weggevaagd dreigde te worden was echter iets wat ook hij niet heeft voorzien.

Bedreigingen bieden ook kansen en dat heeft Michiel met beide handen aangegrepen. De resultaten van het fonds zijn vanaf het eerste moment aanzienlijk beter dan het marktgemiddelde.

Michiel is getrouwd en heeft twee inmiddels volwassen kinderen. In zijn vrije tijd leest hij graag een boek, poogt een balletje te slaan op de tennisbaan en is wekelijks te vinden op de bridgeclub. Op een mooie zomeravond mag hij graag aan de waterkant met een hengel vertoeven.

De Engelsen hebben een mooie uitdrukking die luidt: “put your money where your mouth is” Michiel onderschrijft die uitdrukking en participeert zelf ook in het fonds.